Bemutatkozás
Cégtörténet
Kapocsgyártás
Tűzőkapcsok
Felhasználási területek
Típusok, méretek
Kereskedelem
Élelmiszeripari zárókapcsok
Típusok, méretek
Felületkezelés
Technológiák
Minőségbiztosítás
Munkatársak
Kapcsolat
Álláshirdetés

Cégtörténet

Az ELZETT SOPRON Felületkezelő Kft. az 1901-ben alapított Vasárugyár Részvénytársaság jogutódja.

Jelenlegi területén a gyárat 1940. június 6-án alapították WEISS MANFRÉD Acél és Fémművek Rt. néven, mint Budapesten bejegyzett céget. A cég tevékenységi köre: acél- és fémáruk, ezen belül gombostű, ruhakapocs, nyomógomb, biztosítótű, hajtű, kárpitosszeg, nadrágcsat és nadrágkapocs gyártása.

1948. május 1-től a vállalat Soproni Tűgyár néven működött tovább. 1965-ben a Soproni Zárgyár, a Soproni Tűgyár és a Késárugyár összevonásából megalakult az Elzett Fémlemezipari Művek Soproni Gyára.

További iparági összevonások eredményeként jött létre az új fővárosi központ, az ELZETT MŰVEK és ezen belül az ELZETT MŰVEK Soproni Gyára. Fő profilja épületzárak, ablakvasalatok gyártása.

1984-ben az energiatakarékos nyílászáró program keretében, a Centro-100 ablakvasalat rendszer termékeinek felületkezelésére megkezdődött a Csepel úti telepen egy 2800 m2 alapterületű galvánüzem építése. 1985-ben a Csepel úti üzemben gyártott széles termékskálából az ipari kapocsgyártás folyt tovább.

1990-ben egy 100 szálas kapocsgyártó gépsor kezdte meg a termelést.

1991. november 6-án az ELZETT Zár- és Vasalatáru Gyár privatizációja megtörtént és az Elzett Sopront a német tulajdonú ROTO FRANK EISENWARENFABRIK AG és a francia SECURIDEV GROUPE SFPI egyenlő arányban megvásárolta. A szerződést követően az új tulajdonosok egyike így fogalmazott: "Öreg gyárat és öreg gépeket máshol is tudtunk volna olcsóbban vásárolni, de a tradíciót és a szaktudást meg kell becsülni és meg kell fizetni."

1996. január 1-től az ablakvasalat gyártás a Roto Elzett Kft. profilja, a zárgyártás pedig az EURO Elzett Kft. profilja lett. A felületkezelés, az ipari kapocsgyártás továbbra is a jogutód, az ELZETT SOPRON Felületkezelő Kft. profilja maradt.

 info@elzett-sopron.hu